Jemi mësuar me këshillat se bananja është një ndër frutat të cilat kanë shumë veti ushqyese dhe proteina, por a e dini se 50 përqind e këtyre vlerave gjendet në lëkurën e bananes?
Mund t’ju duket e çuditshme, por lëkura e bananes mund t’ju sjellë disa përfitime shëndetësore:
Për shkak të fibrave që përmban ajo mund të ulë rrezikun e diabetit në 12% dhe përmirëson proçesin e tretjes.
Ju siguron rreth 17% të vitaminës C në baza ditore dhe për pasojë ju forcon sistemin imunitar.
Ju siguron rreth 20% të vitaminës B-6 dhe ju ndihmon të rrisni nivelin e energjisë.
Ju siguron rreth 12% të kaliumit në baza ditore, element i cili është shumë i rëndësishëm në zhvillimin e qelizave, indeve dhe organeve.
Pasi keni parë përfitimet e lëkurës së bananeve, me siguri po pyesni veten se si duhet t’i konsumoni ato?! Idealja do të ishte të merrnit lëkurën e bananeve jeshile sepse mbajnë të ngritur nivelin e dopaminës dhe serotoninës. Gjithashtu lëkura e bananeve jeshile është ideale edhe për humbje në peshë sepse ka përmbajtje më të lartë të probiotike, e cila stimulojn procesin e rënies në peshë.
Merrni lëkurën e bananes dhe lajeni fort. Priteni në copa të vogla dhe ziejni për disa minuta. Pijeni lëngun e lëkurës së bananes çdo ditë, në mëngjes ose darkë. Lëngun e saj mund ta ëmbëlsoni me mjaltë të papërpunuar.