Pse duhet te konsumoni patjeter farat e lirit?

Liri, në latinisht do të thotë bimë shëruese.Kjo bimë rritet në zonën mesdhetare dhe i pëlqen klima e ngrohtë. Mesa duket ka shumë efekte pozitive në shëndetin tuaj dhe duhet ta konsumoni sa më shpesh. Farat e lirit përmbajnë sasi të mëdha të kaliumit. Ato ndihmojnë edhe në pastrimin e sistemit të tretjes. Për femrat […]

Lexo më shumë

“Parajsa e bardhë”- Magjia e pambuktë në Turqi

Kjo është Pamukkalaja. Fjala pamuk ka prejardhjen nga turqishtja, ndërsa kala – gjithashtu është fjalë e turqishtes, që do të thotë kështjellë. Qumësht apo kalcium, varësisht se kujt i besoni – shkencëtarëve apo legjendësEkzistojnë legjenda të shumta që flasin për Pamukkalanë. Smernei i lashtë ka shkruar kështu: “Këtu gjendet Selena, Perëndesha e Hënës erdhi në […]

Lexo më shumë

Lëkura e shegës si produkt bukurie

Lëkura e shegës ofron agjentë që mund të mbrojnë lëkurën nga dëmtimet e rrezeve të diellit, duke shmangur kështu zhvillimin e kancerit të lëkurës. Përgatitja: Thani lëkurën e shegës në diell dhe më pas e bëni pluhur.E hidhni atë në një enë hermetike.Brenda saj shtoni kremin ose disa vajra esencialë, dhe aplikojeni në fytyrë 20 […]

Lexo më shumë

7 gjëra që duhet të dini për vaktin e mëngjesit

  “Shpresa është një mëngjes i mirë, por një darkë e keqe”, thoshte Fransis Bekon, por përveç shpresës ka ushqime që na bëjnë të ndihemi mirë nëse i konsumojmë gjatë vaktit të parë të ditës. Duhet të kini parasysh 7 gjetje shkencore për vaktin e mëngjesit. Mos e anashkaloni! Sipas një studimi të publikuar nga […]

Lexo më shumë

Sekreti i lëkurës së grave japoneze – ja receta!

Gratë japonezë dallohen për lëkurën e tyre të bukur e cila duket gjithmonë si e një kukulle porcelani. Në fakt, sekreti i kësaj bukurie gjendet pas një jetese të shëndetshme dhe një recete të përgatitur nga vet ato. Ja cila është! Përbërësit: Oriz : 2 – 3 lugë çajiMjaltë : 1 lugë gjelleQumësht : 1 […]

Lexo më shumë

Studim: Ja përfitimet nga çokollata e zezë

Një lajm i mirë për të gjithë të apasionuarit pas çokollatave. Sipas një studimi, konsumimi i përditshëm i çokollatës është i shëndetshëm për zemrën. Ekspertët kanë thënë se njerëzit e moshës 18-69 vjeç që konsumonin 100 mg çokollatë në ditë, i kishin më të ulëta insulinën dhe enzimat e mëlçisë. Insulina dhe enzimat e mëlçisë […]

Lexo më shumë