Mos i ndani bajamet nga dieta juaj ushqimore

Bajamet njihen për cilesinë e lartë të proteinave, fibrave dhe yndyres që përmbajnë por rëndësi të veçantë ka gjithashtu dhe fakti që janë ushqim pa kolesterol. Ato janë burim i Vitamines E, në formën e alfa-tokoferolit dhe janë të pasura në antioksidantë, magnez, kalcium dhe kalium. Tek bajamet gjendet dhe manganes dhe fosfor. Ndryshe nga […]

Lexo më shumë

4 arsyet pse duhet të konsumoni 1 lugë vaj ulliri çdo mëngjes

  Vaji i ullirit ka qenë në fokus të shumë kërkimeve shkencore për vite me radhë, të cilat kanë vërtetuar se është një ndër ushqimet më të shëndetshme që natyra i ka falur njeriut. Ai është i pasur me lëndë të ndryshme ushqyese, antioksidues, yndyra të pangopura, lëndë ushqyese anti-inflamatore që parandalojnë sëmundje të ndryshme, […]

Lexo më shumë

Kjo dietë do ju bëjë të humbisni 10 kg në vetëm 3 ditë!

Koncepti i kësaj diete “ushtarake”, përfshin menu të sakta për mëngjes, drekë dhe darkë. Yndyrnat dhe karbohidratet nuk lejohen. Ju vetëm mund të shtoni mustardë, lëng limoni, erëza dhe ëmbëlsues natyrorë me pak kalori.Kjo dietë zgjat vetëm tri ditë, dhe gjatë këtyre ditëve do të përmirësoni metabolizmin tuaj, digjni yndyrnat dhe do të ndiheni plotë […]

Lexo më shumë

Recetat e 6 lëngjeve që luftojnë aneminë

Mos harroni t’i pini mëngjeseve! LËNGU I MAJDANOZITMajdanozi është bimë e zakonshme, përbërësit e të cilit kanë vlera në mjekësinë alternative dhe në gatim. Është i pasur me hekur, por edhe me vitamina dhe antioksidues që promovojnë detoksimin e trupit.Përbërësit: 1 grusht majdanoz; Lëngu nga 1 limon; 1 gotë ujë (200 mL).Si ta përgatisni: Pastroni […]

Lexo më shumë

Studimi, 72% e te rinjve Shqiptare konsumojne alkolin!

Në bazë të studimit 3/4 apo rreth 72 për qind e të rinjve shqiptarë kanë provuar një ose më shumë pije alkoolike gjatë jetës së tyre. Rreth 7.8% e tyre kenë përdorur pije alkolike në më shumë se 40 raste gjatë jetës së tyre. Studimi europian për përdorimin e alkoolit dhe drogave të tjera midis […]

Lexo më shumë

Vlerat ushqimore dhe mjekësore të finokut

Nga Dr. Liri Miho Finoku sigurisht që ka vlera ushqimore, por më shumë përdoret për efektet e tij mjekësore. Është bimë barishtore, që përmban shumë proteina dhe masë fibroze; e pasur në vitamina C dhe E si dhe dallohet për praninë e madhe të përmbajtjes minerale.Finoku në trajtë kripërash veçohet për substancat minerale të elementëve […]

Lexo më shumë