Në qoftë se dy javë më parë kishit mundësinë të hanit ku të donit, kuptohet ku ua lejonte xhepi, apo të porosisnit jashtë, këto ditë bëni mirë të mësoheni me kuzhinën e shtëpisë. Kështu që tava me patate e krem s’ka pse të mungojë në meny. Bëhet për 5 minita dhe hahet në pak sekonda.
Përbërësit: 1 kg patate të pastruara, 1 qepë e vogël, 70 g pancetë, 200 g djathë kaçkavall dele i butë, 50 g gjalpë, 600 ml krem vegjetal nga orizi, kripë, trumzë.
Përgatitja: Pastrojmë patatet dhe i presim në feta, i ziejmë 8 minuta me ujë dhe kripë. Ndërkohë në tigan pjekim pancetën sa të bëhet kërce, e largojmë nga tigani dhe e vendosim në pjatë. Heqim yndyrën nga tigani dhe shtojmë gjalpin, kaurdisim qepën derisa të zverdhet. E largojmë nga nxehtësia, shtojmë panceten dhe kremin e orizit. Kullojmë patatet dhe i shtrojmë në tavë, shtojmë kremin dhe djathin. E përziejmë me kujdes dhe e vendosim në furrë të parangrohur për 20-25 minuta me 180 gradë.