Lëngu i portokallit: Mund të parandalojë inflamacionin: Lëngu i portokallit jo vetëm që ka veti anti-inflamatore, por konsumimi afatgjatë shoqërohet gjithashtu me kolesterol të ulët, tregojnë disa studime. Studime të tjera gjithashtu tregojnë se pirja e disa gotave me lëng portokalli parandalon inflamacionin që mund të shkaktohet nga një vakt me yndyrë të lartë, sipas studimit në vitin 2017 në revistën Food & Function. Pesëdhjetë e pesë gra hëngrën një vakt yndyror dhe pinin ose lëng portokalli ose ujë. Disa orë më vonë, nivelet e citokineve inflamatore ishin më të ulëta në ato që pinin lëng portokalli se sa në ato që pinin ujë.
Limonada: Heq gurët në veshka: ajo mund të ndihmojë në largimin e gurëve në veshka, një problem i që është në rritje, sipas Fondacionit Kombëtar të Veshkave. Nëse keni gurë në veshka, zvogëloni rrezikun e përsëritjes me një dozë ditore të limonadës.
Lëngu i rrushit: Mund të përmirësojë funksionimin e trurit: Lëngu i rrushit është një burim i mirë i antocianins, antioksidantëve që mund të ndihmojnë për të përmirësuar funksionimin e trurit. Në një studim të vitit 2017 të botuar në European Journal of Nutrition, studiuesit analizuan të moshuar që pinin lëng rrushi. Personat që pinin lëng rrushi çdo ditë për 12 javë treguan përmirësim në testet e kujtesës.
Lëngu i perimeve: Mund të ndihmojnë në uljen e rrezikut nga kanceri: Domatet përmbajnë likopen antioksidues, i cili mund të zvogëlojë rrezikun e prostatës dhe kancereve të tjera. Por lëngu i perimeve përmban shumë cilësi më të dobishme sesa domatet. Kjo do të thotë se është i pasur me vitamina dhe minerale, dhe fibra që ai përmban do t’ju ndihmojë të ndjeheni të plotë për më gjatë.
Lëngu i shegës: I mbushur me antioksidantë që luftojnë sëmundjet: Lëngu i shegës është natyrisht i pasur me lëndë ushqyese të rëndësishme të quajtura antioksidantë. Në fakt, lëngu i shegës në të vërtetë ka më shumë antioksidantë sesa çaji jeshil ose vera e kuqe. Ata antioksidantë ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave nga dëmtimi. Përmbajtja e lartë antioksiduese është gjithashtu ajo që i jep lëng shegës karakteristikat e saj anti-inflamatore dhe aftësinë e saj për të ndihmuar në mbrojtjen e sëmundjeve të zemrës.