Ky studim i ri amerikan i cili vjen nga Shoqëria Kimike Amerikane, tregon se tekila ndihmon në humbjen e peshës. Ajo tregon se sheqeri që gjendet në bimët që përdoren për të bërë tekila mund të ndihmojnë uljen e glukozës në gjak. Hulumtuesit janë të gatshëm për të mbledhur më shumë prova në studimet e ardhshme. Ashtu si çdo studim tjetër, kjo gjithashtu ka nevojë për më shumë hulumtime.
Shikoni çfarë është arritur deri tani. Agavins është forma e sheqerit që është gjendur tek bima agave. Kjo bimë nuk është e tretshme. Studimi tregon se ajo mund të veprojë si një fibër dietetike. Rezultati i kësaj bime nuk ka ardhur në një formë të glukozës.
Në fakt, ajo ka aftësinë për të ulur atë. Sipas Dr.Mercedes G. Lopez, një prej studiuesve, ndërsa agavins zvogëlon nivelin e glukozës dhe rritjen GLP-1, ajo gjithashtu rrit sasinë e insulinës. GLP-1 është një hormon që stimulon prodhimin e insulinës dhe ngadalëson zbrazjen e stomakut. Lopez shtoi se agavins nuk kanë treguar asnjë efekt anësor, por duhet të jenë të sigurt që njerëzit mund ta tolerojnë atë.
Vetëm për t’u siguruar, ata e kanë testuar në minj laboratori. Të gjithë minj janë ushqyer me një dietë standarde. Shkencëtarët kanë shtuar agavins në ujë. Hulumtimi tregoi që minjtë që konsumuan agavis hëngrën gjatë gjithë kohës më pak. Plus, ata kishin nivele të ulëta e glukozës në gjak. Ky studim ende nuk ka përfunduar…/Shekulli/